Saturday, 22 April 2017

Cycling untuk turun berat badan - coach Sue 0126730141

Macam2 cara orang nak turun berat badan. Salah satu nya dengan berbasikal. Ada yang dah berjaya turun berat dengan berbasikal. Wahh.. tahniah ya.

Kami juga suka berbasikal dan dah jadi spt activity wajib weekend.

Manfaat berbasikal:-
1. Untuk kesihatan diri,
2. meningkatkan stamina,
3. menguatkan otot
4. awet muda
5.  Menikmati pengalaman hidup yang lebih menyeronokkan,
6. menikmati dan meningkatkan kepuasan kendiri.
7. Gaya hidup sihat

Berbasikal memerlukan tenaga. Kalau badan kita beaar dan kurang energy sukar untuk mencapai tahap kepuasan maksimum berbasikal.
Sebab itu kami berbasikal dan memastikan memakanan kami terjaga.. sangat berbeza kepuasan berbasikal dengan menjaga pemakanan dan tanpa menjaga pemakanan.
.
Setiap kali berbasikal kami akan memastikan perut tidak begitu kenyang dan tidak begitu lapar. Hanya makanan yang bernutrisi tinggi sahaja kami ambil.
.
Dah pasti selepas berbasikal kami juga akan ambil makanan bernutrisi untuk recover semula otot yg penat.
.
Just remember, apa pun cara untuk kita turun berat badan, sama ada berbasikal atau gym, zumba. Kalau pemakanan tidak di jaga.. pasti tiada perubahan.. hanya penat sahaja yang kita dapat..
.
Change lifestyle untuk kurus dan sihat..

Sunday, 15 January 2017

Cheat Day. Turun Berat Badan bersama Coach Sue 0126730141

Hello.. hello hello.. Hai.. hai.. hai haiii.
Yooooooo.. lama nya tak masuk dlm ni.

Betul ke turun berat badan boleh cheat day? Masing2 punyai cara tersendiri.. ada yg asik nak cheat day memanjangggg.. ada yang tak de cheat day langsung... you alls macam mana? Ada cheat day tak?? Atau hari2 cheat day?? Hahahaha..

Turun berat badan dengan i olss, memang suggest ada cheatday.. bila dan berapa hari perlu cheat day? Akan di tentukan bila dalam program turun berat badan dengan kami nanti.. yesaa!! Kami monitor progress. Progress tu lah nanti menentukan cheat day uolss..

Dannnn ni adalah deat day kami berdua. Pi pekena Lemang Tok'Ki di Bentong sambil2 panas enjin kata orang.. Maklumlah dah lama tak membonceng..

Puas sangat rasa makan lemang.. tapi lepas tu kami ambik TC herbalife utk meningkatkan metabolisma pembakaran.. kasi bakor balik lemang dalam perut. Lepas tu detox dengan herbalife.. Lega weyyyyy.. eaok abis keluar semua..

Okey you alllls nak turun beraat badan berkesan dan enjoy jom join program kami.

Tata-titi-tutu.

Coach sue 0126730141
Coach safri 0133671505

Coach herbalife
Herbalife Malaysia
Turun berat badan dengan herbalife
Herbalife makanan bernutrisi
Herbalife untuk ibu mengandung
Herbalife untuk banyakkan susu
Herbalife untuk naik berat badan dengan sihat
Herbalife untuk kekal berat badan
Herbalife change peaple's lives
Herbalife herbalife herbalife.

Monday, 5 September 2016

Anda gastrik tapi nak turun berat? (Coach Sue 0126730141)

Jom baca tips ini. (Iols copy dari google dan olah ayat seseedap rasa iols)
 
Gastrik tapi nak turun berta badan. Mudah jika tahu caranya.. makanan yang perlu di ambil ialah :
 
1. Karbohidrat kompleks
Contoh beras perang, roti wholemeal, oat. Elakkan simple karbohidrat spt nasi putih, mee, bihun.
 
2. Protin
Nisbah pengambilan protin mesti melebihi karbohidrat tadi.
 
3. Sayuran dan Buahan
Wajib ambil kerana benda ni bersifat alkali dan penuh dgn vitamins dan minerals.
 
4. Air
Harus ambil. Setiap berat 25kg harus minum 1L air kosong. Kalau 100kg kenalah minum 5L. Gitu kaedahnya.
Air kelapa jugak sangat baik untuk pesakit gastrik.
 
5. Probiotik
Gastrik ni disebabkan oleh bakteria H.Pylori. Amalkan makanan/minuman yang mengandungi Probiotik iaitu Vitagen, tempe, yogurt, kimchi. Fungsinua adalah untuk naturalkan bakteria tersebut.
 
Eh... macam selari, seiring sekata lah dengan mealplan yang coach sue bagi. Maknanya orang yang ada gastrik takde masalah lah follow diet sihat dengan mealplan Herbalife bersama coach sue.
 
☎0126730141 Coach sue
☎0133671505 Coach Safri
Follow ig saya : coach_suhaila
Follow FB saya : Suhaila Harun
Layari blog kami : www.suesafri.blogspot.com
 
😆kami coach bebas herbalife yang sentiasa beri motivasi.
😆Ramai  yang telah berjaya turun berat bersama kami.
😆kami akan plan kan pemakanan mengikut berat anda.
😆Kami akan monitor anda sehingga anda faham konsep pengambilan makanan healthy.
😆Kami akan memberi info sihat melalui group whatsapp yang akan membantu anda fahami konsep healthy diet.
😊Kami punyai peserta yang berjaya turun berat badan di kuala kangsar, ipoh, sungai petani, alor Setar, Penang, Batu Caves, Selayang, Sri Gombak, Sungai Buluh, Seremban, Seri Kembanga, Seremban, Cheras, Kajang, Bandar Melaka, Skudai, Kajang, Kuala Lumpur, Putra Jaya, Bangi, Semenyih, shah alam, kota damansara, TTDI, petaling jaya, Nibong Tebal, taiping, Sarawak,
 
#herbalifemalaysia #pengurusanberatbadan #jualherbalife #dietherbalife #turunberatbadan #coachherbalifemalaysia #tamanbukitpermata #srigombak #shakeherbalife #teaherbalife #srigombak #batucave #selayang #batucave #sungaibuluh #hargaherbalife #beliherbalife #herbalifeonline #dietherbalife #kurusdenganherbalife

Sunday, 21 August 2016

Nak Diet Tapi Segan? (Coach Sue 0126730141 : Pengurusan Berat Badan)

Hey uolss..

Pernah tak bila uolss cakap nak diet herbalife, nak turun kan berat badan, dapat feedback negative dari orang sekeliling? Kannn.. biasakan.. 😅

Contoh2nya :

"Toksah le nak diet herbalife bagai.. gemuk tu awesome"
(Yang kurus tak awesome lah ekk??)

"Toksah le diet herbalife, makan.. makan. Selagi boleh makan, makan jee.. esok2 dah tak boleh makan, padan kan muka"
(Kita diet sbb nak bagi boleh makan selamanya.. tak mau lah matlamat sakit - makan je apa sahaja selagi belum sakit. Adakah matlamat kita utk mencapai "sakit"? - pikir2kan ☺)

"Hellooo.. nak buat hapa diet herbalife. Isteri yang gemuk di sayangi suami"
(abis tu yg kurus suami x sayang ker??)

Banyak lagi contoh2.. cukup lah 3 ni je..
Jangan risau.. bukan uols je.. iols dulu pun gitu jugak.. di awal2 diet dengan herbalife dulu. macam2 feedback dari sekeliling.

Soooo.. uolss ada peluang diet herbalife dan orang sekeliling tak tahu.. kawan2 sekeling akan nampak kita tiba2 je dah kurus.. Best kan.

Meh sini iols guide uolss secara diet herbalife online.. takyah susah2 uols nak jumpa iols. Takyah susah2 uols spend masa seminggu 3 kali utk turun berat badan (sapa selalu pi slim center tawlah..).
Tak perli semua tu.. kita online ja.. senang sangat uolss.. sambil2 tunggu bas/train boleh online dgn iols, sambil2 masak/basuh kain pun boleh online dgn iols.

Uols akan dapat
1. Product herbalife
2. Meal plan mengikut berat
3. Online coaching
4. Personal coach
5. Group coaching
6. Group support - semangat taw bila kita bersama dgn org2 yg nak kurus ni.
7. Auto masuk dalam pertandingan turun berat badan.. hadiah menariks tertariks kebabom..
8. Tips dan info yg betul untuk turun berat dengan berkesan
9. Tukar ke gaya hidup sihat.
10. Turun berat badan dengan mudah..

Ok uolss.. jangan tangguh2 lagi.. toksah tunggu sampai berat up up up 5kg 10kg. Mulakan sekarang.. iolss sedia membantu..

☎0126730141 Coach sue 
☎0133671505 Coach Safri

Follow ig saya : coach_suhaila
Follow FB saya : Suhaila Harun
Layari blog kami : www.suesafri.blogspot.com

😆kami coach bebas herbalife yang sentiasa beri motivasi. 
😆Ramai  yang telah berjaya turun berat bersama kami.
😆kami akan plan kan pemakanan mengikut berat anda.
😆Kami akan monitor anda sehingga anda faham konsep pengambilan makanan healthy.
😆Kami akan memberi info sihat melalui group whatsapp yang akan membantu anda fahami konsep healthy diet.
😊Kami punyai peserta yang berjaya turun berat badan di kuala kangsar, ipoh, sungai petani, alor Setar, Penang, Batu Caves, Selayang, Sri Gombak, Sungai Buluh, Seremban, Seri Kembanga, Seremban, Cheras, Kajang, Bandar Melaka, Skudai, Kajang, Kuala Lumpur, Putra Jaya, Bangi, Semenyih, shah alam, kota damansara, TTDI, petaling jaya

#herbalifemalaysia #pengurusanberatbadan #jualherbalife #dietherbalife #turunberatbadan #coachherbalifemalaysia #tamanbukitpermata #srigombak #shakeherbalife #teaherbalife #srigombak #batucave #selayang #batucave #sungaibuluh #hargaherbalife #beliherbalife #herbalifeonline #dietherbalife #kurusdenganherbalife

Thursday, 18 August 2016

Kayuhan genting sempah (coach sue 0126730141 : Turun berat badan dengan sihat)

Hey uols,
Siapa suka aktiviti basikal meh angkat tangan..
Yeaa kita geng.. sapa nak makan herbalife dengan saya, angkat tangan.. yeaa kita gang..

Hakak dan habang sesekali tu suka le jugak berbasikal. Asalkan roda 2 memang kami suka.
Al-kisahnya suatu pagi, niat nak kayuh sekeliling rumah sahaja.. tiba2 terlajak sampai ke genting sempah.. hadoiiii, pergi balik dari rumah - genting sempah - rumah 64km. Rasa nak pengsannn.

Yang bestnya kami bawak air NW herbalife.. sepanjang perjalanan minum NW herbalife ja.. alhamdulillah dgn izin Allah takde le semput sangat nak kayuh naik bukit genting sempah tu.
Memang bestlah NW herbalife ni.. NW herbalife ni mengandungi L-Arginine yang berupaya menganjalkan saluran darah.. Haaaaa. Patut lah tak semputtt.. sebabnya darah dapat mengalir dengan lancar.

Nak tahu tak... yg kelakarnya, iols dah 7 bulan tak kayuh basikal.. eh kelakar ker??

Walaupun Hakak dan habang hampir2 nak fengsan.. tapiiiii berjaya takluki genting sempah.. Yeahhhh.

Okey.. simpan balik basikal sampai bersawang..

Bila nak kayuh lagi ni cik habang... jommm.

Tips nak kayuh basikal.

Sebelum kayuh.
Minum shake herbalife
Minum Tea NRG herbalife
Telan Multivitamin herbalife
TC herbalife

Lepas kayuh
Shake herbalife (F3 lebih)
Multivitamin herbalife
Kalsium herbalife
Omega herbalife

Lepas kayuh, i feel fresh, feel energy, feel young, feel 24.. hadoiiii 24 pulak hakak ni.. 42 dah umur, sedor le sikit diri tu dah 4 siri..

Okeylah coach Sue nak undur diri sebab baru sedor diri dah 4 siri.. (baru nak fefiling 24)
Babaaaaaii.

Coach Sue : 0126730141
Coach Safri : 0133671505

😆kami coach bebas herbalife yang sentiasa beri motivasi. 
😆Ramai  yang telah berjaya turun berat bersama kami.
😆kami akan plan kan pemakanan mengikut berat anda.
😆Kami akan monitor anda sehingga anda faham konsep pengambilan makanan healthy.
😆Kami akan memberi info sihat melalui group whatsapp yang akan membantu anda fahami konsep healthy diet.
😊Kami punyai peserta yang berjaya turun berat badan di kuala kangsar, ipoh, sungai petani, alor Setar, Penang, Batu Caves, Selayang, Sri Gombak, Sungai Buluh, Seremban, Seri Kembanga, Seremban, Cheras, Kajang, Bandar Melaka, Skudai, Kajang, Kuala Lumpur, Putra Jaya, Bangi, Semenyih, shah alam, kota damansara, TTDI, petaling jaya

☎0126730141 Coach sue 
☎0133671505 Coach Safri

Follow ig saya : coach_suhaila
Follow FB saya : Suhaila Harun
Layari blog kami : www.suesafri.blogspot.com

#herbalifemalaysia #pengurusanberatbadan #jualherbalife #dietherbalife #turunberatbadan #coachherbalifemalaysia #tamanbukitpermata #srigombak #shakeherbalife #teaherbalife #srigombak #batucave #selayang #batucave #sungaibuluh

Saturday, 23 July 2016

Promotion dari Herbalife - coach sue/safri 0126730141/0133671505 - Pengurusan berat badan

Alhamdulillah.. promosi tumbler utk pembelian 500vp dan ke atas dah sampai.. Yang penting ini adalah limited edition uolss.. tak de jual dimana2. 

Camana nak dapat nya? 
Mudah sangat.. no 1 nya kena lah jadi member herbalife. No 2 nya mestilah menggunakan produk herbalife. 

Camana tu awak? Tak paham lah.. 
okey kalau tak paham tepon je kami. Kami coach Herbalife, pengurusan berat badan herbalife, distribusi bebas herbalife.. coach Sue 0126730141 / Coach Safri 0133671505.

Camana awak.. saya jauh ni di sabah, sarawak, bangkok, dubai? 
- takpa lah awak.. jauh takde masalah lah.. sekarang semuanya online. Beli belacan pun online. Inikan pulak nak beli herbalife dan nak coach utk kurus. Online jelah Uolss.


#Herbalife #coachherbalife #srigombak #gombak # batucaves #selayang #sungaibuluh #herbalifemalaysia #coachherbalifemalaysia #dietsihat #dietherbalife #teaherbalife #shakeherbalife #resepiherbalife #kualakangsar #setapak #wangsamaju #tamanmelati #damansara #sahurherbalife #iftarherbalife #tipskurus #kurusdenganherbalife #setapak #putrajaya #rawang #bandartasikputeri #tamanbukitpermata

 


Thursday, 30 June 2016

RAYA DAH DEKAT KORANG DAH KURUS KE (Coach Sue 0126730141/Coach Safri 0133671505 : Pengurusan Berat Badan)

Assalam dan Selamat pagi semua..

 

Raya dah dekat.. sedihnya rasa, Ramadhan berlalu pergi. Harap dapat jumpa Ramadhan di hatun hadapan. Aminnn.

Okey tak mau sedih-sedih taw. Hakak nak tanya sikit.. 
"Raya dah dekat ni. Korang semua dah kurus ker?"


Kawan hakak pernah cakap.. "oiiii soklan puaka tu" hehehhehe.
Tapii kalau berpuasa dengab herbalife tiada masalah untuk turun berat badan. Herbalife memang awesome.

Okey kali ni hakak nak perkenalkan coachee hakak yang dah berjaya turun berat badan dengan #Herbalife memang awesome lah.

From fat to fit dengan Herbalife
From ala-ala gitue to hensome dengan Herbalife
From boroy to kempis dengan Herbalife

Bukan susah pun nak #turun_berat_badan . Follow #mealplan, dengar cakap coach, konsisten mengambil #Herbalife . Insyaallah kejayaan itu milik anda.

  

Okey. Selamat berpuasa semua. Jangan lupa bersahur dengan Herbalife.

  

Coach sue 0126730141
Coach safri 0133671505

 

Disclaimer/penuntutan Penafian

 

"Keputusan ini adalah tidak tipikal, hasil individu mungkin berbeza-beza"

  

#Herbalife #coachherbalife #srigombak #gombak # batucaves #selayang #sungaibuluh #herbalifemalaysia #coachherbalifemalaysia #dietsihat #dietherbalife #teaherbalife #shakeherbalife #resepiherbalife #kualakangsar #setapak #wangsamaju #tamanmelati #damansara #sahurherbalife #iftarherbalife